• БНДСЕХА    
  • +359 88 861 4345

Новини БНДСЕХА

Национална информационна кампания за превенция на разширените вени и хронична венозна болест „Вземи краката си в ръце“

Национална информационна кампания за превенция на разширените вени и хронична венозна болест „Вземи краката си в ръце“ се организира за втора година от  Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология с подкрепата на фармацевтична фирма „Сервие“ и venite.bg.

Инициативата има за цел да повиши информираността на обществото относно рисковете от появата на разширени вени, ранните симптоми  на хроничната венозна болест, необходимостта от ранна диагностика и своевременно лечение.

 

Миналата година в рамките на кампанията бяха организирани:  пресконференция с медии и представители на Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология (Проф. Веселин Петров – председател на дружеството и Проф. Марио Станкев – главен експерт по съдова хирургия), поредица безплатни профилактични прегледи, а също и Боса разходка в Южния парк, в която за всички желаещи имаше предвидени тренировки по зумба, йогалатес и стречинг и консултации с лекари специалисти.

 

В рамките на кампанията през 2020 г. са планирани:

 

  • Участия на специалисти в здравни ТВ и радио предавания

 

  • Обучителни срещи с ОПЛ за по-голямата им ангажираност

 

  • Публикации и медийно отразяване – БНТ, Dariknews.bg, БНР и в други национални традиоционни и онлайн медии

 

  • Безплатни прегледи, за които предстои да бъде публикувана информация на сайта venite.bg и на FB  страницата venite.bg през месец юни.

 

 

Лице на кампанията и тази година е актрисата Деси Бакърджиева, позната добре и от сериала „Откраднат живот“ по Нова тв.

  • Сподели в: